Bier

Vi har 4-5 bistader stående i haven omkring huset. Bier og insekter er udover at befrugte blomster, kløvergræsset og vores frugttræer, også meget vigtige for at belive og forøge biodiversiteten i landbruget.

De henter deres nektar fra vores læhegn, frugttræer, hvidkløveren i græsmarkerne og de blomstrende arealer, som vi sår hvert år til grøngødning.

Til gengæld giver de os en dejlig honning og beliver, med deres smittende flittighed, luften vi alle indånder, både planter, dyr og mennesker.

I Danmark er der efterhånden ikke mange dyr, som får lov til at leve under åben himmel. Det er ofte et ”fattigt” landskab man kører rundt i – endeløse ukrudtsfrie kornmarker, som set med biernes øjne er en stor grøn ørken. Uden en eneste blomst.

Heldigvis er der ved at komme lidt mere bevidsthed om de manglende insekter og biodiversiteten i naturen. Mangel på insekter kan man registrere, hvis man tænker tilbage på ”gamle dage”, da bilruderne blev smurt ind i insekter, når man kørte på landevejen, og man var nød til at vaske forruden, hver gang man tankede op på en tankstation.

Jorden var forpagtet ud, da vi overtog gården, og allerede samme efterår oplevede vi, hvordan det konventionelle landbrug bruger sprøjtegifte, her Roundup, lige før høst for at tvangsmodne kornet. Det blev årsagen til, at vi selv overtog driften. Det skal siges, at vi også som unge har drevet et biodynamisk jordbrug, så nu var det ”bare” at opfriske de gamle erfaringer.
Vi blev godkendt som økologisk landbrug i 2014 og fik den biodynamiske Demeter-godkendelse i 2016.
Det der driver os, er glæden ved at opbygge et alsidigt jordbrug og lave nogle gode sunde produkter, der er fuld af vitalitet.

Ulstrup Får
Bjerredevej 27,
4682 Tureby
Telefon
Mail