Høns og nylagte æg
Høns og nylagte æg

Høns og æg

Vores høns går for det meste frit på græsmarkerne sammen med fårene, i frugthaven og også gerne i grøntsagerne, når de kan se deres snit til det. Hver dag spreder vi korn ud på græsset, så de har noget naturligt at tage sig til, og derudover har de fri adgang til biodynamisk hønsefoder. Det giver sunde og meget velsmagende æg og glade høns. Om vinteren bor hønsene i et fast hønsehus med tilhørende hønsegård, men om foråret flyttes de ud i ”sommerhuse”, som er hønsehuse på hjul, der kan flyttes rundt på div. græsmarker og i frugthaven.

Hønsene og deres skure
Hønsene og deres skure

Lige efter vi har sået grøntsager, må vi hegne hønsene ind med et flytbart hegn på et begrænset stykke græsmark, så de ikke spiser de spæde grønsagsskud. Senere på året hegner vi grøntsagerne ind, så kan hønsene gå på alle marker. Om morgenen er det første de gør, at løbe ud over området og afsøge det for regnorme og andet godt, som ikke er kommet i skjul. Men der er også vigtigt for hønsene, at de har steder, hvor de kan søge ly for sol og tryghed for rovfugle.

Vores høns bliver kontrolleret for salmonella på Steins laboratorium. Vi sælger friske æg som stalddørssalg, og der er åbent hele døgnet. Æggene har Demeter status, da vi fodrer med både biodynamisk korn og biodynamiske æglægningspiller.

Ulstrup Får
Bjerredevej 27,
4682 Tureby
Telefon
Mail